Skal din venn på audition? Bli med!

Du kommer ikke til å angre.

Dersom man googler noen kjente skuespillere, får man som regel opp historien om hvor og hvordan de debuterte. Ikke alle har flere år med dramautdanning, teatererfaring og utallige auditions bak seg. Flere skuespillere vi kjenner til idag, ble nemlig oppdaget ved ren tilfeldighet – med en dose flaks!

1. Mel Gibson

Gibson hadde studert drama, men hadde ingen planer om å bli skuespiller. Men det hadde en kamerat, og en dag ba han Gibson kjøre ham til en audition. Kvelden før hadde Gibson vært i et fylleslagsmål, så han var full av blåmerker i ansiktet. Regissøren fikk øye på ham, og spurte om han kunne komme på audition en dag, fordi de trengte folk som ham. Men da Gibson endelig kom på audition, var blåmerkene borte, og regissøren oppdaget at han var en pen mann. Han likte ham så godt at han tilbød ham hovedrollen som Mad Max.

2. Johnny Depp

Depp ble oppdaget på samme måte som Gibson. Å følge venner på audition er tydeligvis en lur ting … En dag fulgte han en kompis på audition for regissør Wes Craven. Craven så Depp og spurte om han også ville prøve seg. Og siden han først var der, tenkte han at han like gjerne kunne gjøre det. Det var lurt.

3. Julianna Weber

Ja, meg selv altså. Våren 2012 ble jeg overtalt av min venninne til å bli med som følge da hun skulle registrere seg i et modellbyrå. Jeg husker at jeg hadde ikke særlig lyst – hva var vitsen med at jeg ble med, når det var hun som skulle prøve seg som modell? Ikke hadde jeg høyde, eller et typisk modell-utseende. Men jeg ble med til slutt.

Mens hun var inne og tok bilder, begynte jeg å få andre tanker. Det skader vel ikke om jeg registrerer meg også? Så jeg hoppa i det rett etter at hun var ferdig. 

Samme høst ble jeg tilbudt fotojobb for Lebara i det de skulle skifte navn til MyCall. Mitt utseende passet perfekt til rollen de skulle fylle! Jeg hadde ikke engang konkurranse med andre, og måtte ikke på ny audition. Så når venninna mi så bilder av meg rundt omkring i byen ble hun ganske paff – men hun har senere hatt flere statistoppdrag sammen med meg.

Neste gang en venn ønsker følge til audition…

Bli med uten å nøle – ikke undervurder muligheten for at dette kan bli nettopp din inngangsbillett til en film- eller modellkarriere, eller at du får en godt betalt reklamejobb. Mel Gibson, Johnny Depp og undertegnede har klart det – tar du utfordringen?