Casting anno 1998

Hvordan var det i "gamle dager", og hvor mye har forandret seg?
Jeg husket ennå året 1999.

Jeg ble tilfeldigvis med som publikum på NRK-produksjonen Kokkekamp, noe som ble en opplevelse for livet! Episoden gikk på TV den 29.9.99, med Tom Stiansen og Hans Petter Buraas (Ness og Stiansen).

Å få tak i publikumsbilletter var ikke bare-bare såvidt jeg husker. Min far fikk billettene gjennom jobben, da han selv jobbet som kokk, og jeg ble gladelig med. Å se hvordan TV lages har lenge vært min drøm. 

Men hvordan foregikk egentlig castingprosessen i “forrige århundre”?

Den 24.6.98, nøyaktig to år etter at jeg satte mine bein på norsk jord for første gang, kom denne artikkelen på trykk:

Bli rik og berømt! 

Jeg må ærlig innrømme at jeg dro litt på smilebåndet av tittelen, slik den høres ut idag… Den lover jo mer enn de fleste håper på – altså, man blir ikke rik og berømt av å være statist, men det kan derimot være en god start, en fot innenfor filmbransjen, som igjen kan føre til en god karriere innen film og TV. Og det gjorde det jo for meg, så hvorfor ikke være optimistisk, det noe overdrevne navnet til tross? 

Oppfordringen her var rett og slett å melde seg inn i et castingbyrå, og vente på en telefon. 

Hva mener du? Hva har endret seg?

Les artikkelen og legg gjerne igjen en kommentar til meg 🙂