Hovedrollen trekker seg… Hva nå?

Noen gode råd til filmstudenter. Slik unngår du å havne i knipa!

Jeg sendte nylig inn en søknad på en større rolle i reklamefilm… Og plutselig forvillet jeg meg inn på sidene til Dansk Skuespillerkatalog. Ett av deres blogginnlegg viste meg en annen side av bransjen – og inspirerte meg til å skrive dette innlegget.

Jeg er opptatt av å hjelpe mine kollegaer til å få flere roller, bedre betalt osv, men hva med dem “på den andre siden”? Nemlig filmskapere. Og filmstudenter, som jo er fremtidens filmskapere. Ikke sant?

Tenk deg følgende scenario…

Du skal lage eksamensfilm, og din hovedrolle ringer deg dagen før og sier at han ikke kan stille likevel, da han skal på fest den dagen… Hvordan reagerer du? Du hiver deg rundt på Facebook og andre steder, på desperat jakt etter en erstatter som er villig til å stille opp gratis og på kort varsel. Du legger ut annonser i alle tenkelige sosiale media…

“Haster! Hovedrollen til vår eksamensfilm har plutselig trukket seg, og vi trenger akutt en erstatter!…”

Så, hvordan unngå å havne i knipa?
  1. Castingprosessen bør helst begynne allerede i planleggingsfasen – så snart alle rollene er definert. Da har du god tid til å bygge opp en liste med potensielle skuespillere, som ønsker en rolle i nettopp din produksjon.
  2. Velg ut 3 potensielle hovedroller som alle matcher kriteriene.
  3. Velg så ut nr 1, 2 og 3.
  4. Dersom nr 1 på lista trekker seg – ta kontakt med nr 2, og så videre. Husk å si ifra til nr 2 og 3 at de står som reserve, slik at ikke de tror de har fått blankt nei 🙂
Lykke til!

PS: Deler av innlegget er hentet fra DASK. Originalartikkelen kan leses på bloggen til Dansk Skuespillerkatalog, og går også mer i detaljer på forskjellige fremgangsmåter for casting.