Når rollen glipper…

Det er ikke bare-bare når rollen du har hatt veldig lyst på, glipper - og du på toppen av det hele blir engasjert som statist i samme produksjon - og du møter vedkommende som fikk rollen.

Ja, jeg må ærlig innrømme at til tross for min lange erfaring i jobben så føles det mildt sagt elendig å ikke få en rolle jeg hadde lyst på. 

Det var ganske nylig at jeg søkte en godt betalt rolle i en reklamefilm som skulle gå i hele Norden. Honoraret var skyhøyt, og det eneste produksjonen trengte var en selftape.

Dessverre var fristen altfor kort, innen kl. 16 samme dag, og akkurat den dagen skulle jeg på mitt månedlige NLP-kurs. Derfor måtte jeg ta selftapen “i farta”, på vei ut døra.

Hvorfor glapp rollen?

I ettertid ser jeg hva jeg kunne ha gjort annerledes:

  1. Sette mobilen på et stativ, istedet for å holde den som om jeg tok en selfie
  2. Sette meg godt til rette, nullstille meg mentalt, stresse ned og innta den aktuelle rollen 
  3. Sette av god nok tid og heller komme litt for sent til kurset
  4. Ta mange nok takes, innta rollen til produksjonen og se om jeg ville ha valgt meg selv til denne rollen, eller om noe skurret, og gjøre det om igjen – til jeg virkelig var fornøyd!
  5. Om jeg bare hadde fulgt mine egne råd, og de teknikkene jeg lærer bort i online-kurset Bli Statist og Smårolleaktør…
Men, den største feilen jeg gjorde, var…

…Å klandre meg selv! For jeg ble nemlig leid inn som statist til samme produksjon, og fikk møte personen som fikk den rollen som glapp… Og overraskende nok, så jeg hvor forskjellig fra meg hun var! Hun var jo den typen karakter produksjonen så etter. Hele stilen var annerledes. Ikke rart jeg ikke fikk rollen, når ikke jeg var den rette typen til den! 

Ønsker du å vite mer om online-kurset “Bli Statist og Smårolleaktør”? Sett deg på ventelista, så hører du fra meg når neste runde åpner for påmelding. Og, som en liten bonus, blir du også abonnent på mine nyhetsbrev som inneholder tips og annet spennende.