En liten Lucia-fortelling

En liten historie til refleksjon og ettertanke.

Idag er nemlig Lucia-dagen. Og jeg husker en spesiell historie jeg hørte av en kollega i fjor. Den gjorde et såpass stort inntrykk at jeg velger å dele den med deg. Kollegaen min fortalte at det var Lucia-feiring i barnehagen til hennes barn. Hun la merke til en jente som så veldig trist og lei seg ut. Hun spurte jenta hvorfor hun var trist…

“Mamma og pappa er ikke her, for de måtte jobbe”.

Min kollega ble veldig rørt av dette, og det fikk både meg og henne til å tenke: Er dette virkelig noe vi ønsker? Vil vi prioritere jobben framfor våre barn? Vet vi hva det gjør med barna våre, å ikke dukke opp på arrangementer? Når andre har foreldre og søsken med seg, men ikke barnet ditt…

Slik ville jeg ikke ha det. Siden den gang har jeg ønsket å komme meg ut av de låste A4-rammene, og få mer fleksibilitet i livet. Og kan jeg det, så kan alle 🙂 Det handler om mindset. Du blir hva du tenker. Og med loven om tiltrekning er alt mulig.

Hvis du kunne velge selv hvordan du vil ha det, hvordan ville livet ditt sett ut? Hvordan har du det på jobb idag, og hvordan ønsker du å ha det? Jo mer detaljert du beskriver målene dine, jo større sjanse er det for at du når dem. Hjernen jobber ubevisst for å ta deg dit – smart, ikke sant?

Jeg har akkurat vært på mine barns Lucia-feiring. De har vært så flinke og bakt lussekatter selv, de koser seg virkelig i førjulstiden 🙂

Hvordan har du det, og hvordan vil du ha det? Kommenter gjerne 🙂