2020 er snart forbi…

Året hvor ord og uttrykk som koronaen, karantene, sprite og holde metern har gjort sitt inntog (og ble kåret til årets ord!).

Året vi nå er i ferd med å legge bak oss, har på mange måter vært et spesielt år. Et år med helt andre utfordringer enn vi er vant til, og langt flere utfordringer enn vanlig.

De aller fleste av oss har fått kjenne på oppdragsstopp, kjedsomhet, ensomhet, karantene, begrensninger i nærkontakt med våre nærmeste og i perioder mer eller mindre isolering fra omverden.

Mange av oss kommer til å huske 2020, som et år man kunne vært foruten. I starten av året ante vi lite om konsekvensene av viruset. Ikke bare for våren, men også høsten og førjulstiden. Så sent som 28.februar var jeg og min familie på innspiling under helt normale forhold, vi håndhilste, og hadde det nokså trangt imellom opptakene… To uker senere ble alt snudd på hodet.

Det jeg personlig har savnet mest nå i førjulstiden, var å kunne dra på juleforestillinger med barna, å oppleve julemarkedet på Folkemuseet, som har vært en hyggelig tradisjon siden 2017, og alt det andre som hører julen til – og som vi kanskje tok for gitt, da det kom år etter år etter år…

Som individer, og samfunn, har vi nå blitt bevisste på våre verdier, det som vi tidligere ikke ofret en tanke, men som har vist seg å være sårt savnet når det først manglet… Som å ta hverandre i hånda, eller gi en klem.

Jeg har også merket en betydelig nedgang i antall oppdrag, og det har, uten tvil, blitt vanskeligere å få de som var å få, da det er begrenset antall statister som kan være med på sett.

Med andre ord har dette året vært annerledes for de aller fleste av oss. Men, en ting er helt sikkert…

Alt blir bra igjen!

Hvordan har dette året vært for deg? Har du vært mer stresset enn vanlig, eller brukt tiden til å roe ned tempoet litt? Uansett har vi alle blitt en erfaring rikere. Og vi går en annerledes jul i møte. Men jeg velger å kalle dette for en kreativ jul, nettopp fordi mange av oss blir nødt til å tenke ut kreative løsninger for årets julefeiring. Og det trenger absolutt ikke å være negativt 🙂

Uansett hvordan årets jul blir for deg, handler det ikke om hvordan du har det, men om hvordan du tar det – vi har alle makt til å gjøre det beste ut av en hver situasjon.

Ha en riktig god og kreativ Jul 🙂