Velkommen til bloggen!

Her vil jeg legge ut historier, fakta, tips, fortellinger fra oppdrag osv. Målet er å inspirere og vekke interesse, samt vise statistyrket fra innsiden ?

Noen av innleggene kommer litt ukronologisk, grunnen til dette er at jeg kommer til å plukke ut innlegg fra min gamle blogg som jeg startet i 2012, og legge ut her. Derfor kan det hende det dukker opp en litt eldre historie av og til ?

Jeg vil gjerne åpne med temaet som omhandler honoraret. Mange klager fremdeles på dårlig betaling – mellom 500-1000 kr for en dag. Mens jeg og min familie har nå tjent 9300 kr på oppdrag innen film og reklame på litt over ei uke! Og da har vi ikke jobbet alle ukedagene engang, i snitt jobbet vi kun annenhver dag – det dårligst betalte oppdraget som tok 2 timer, gav kun 300 kr, mens det høyest betalte fikk vi 3000 kr for, innspillingen tok da 7 timer. Resten har ligget på 2000 kr.

Så hvordan kan det ha seg? Jo, flere og flere produksjonsselskap har nå økt honorarene. Det nytter å stå sammen og takke nei til dårlig betalte oppdrag. Og ved dårlig oppmøte blir de jo nødt til å gjøre noe med saken.

Og så handler det jo om å være litt selektiv, og vite hva man søker på. Mer om dette i senere innlegg.

På gjensyn ?