Gjenbruk av selftape

Kan en selftape gjenbrukes, eller må du lage ny for hver søknad?

Mange oppdragsgivere etterspør selftape i tillegg til bilder i søknaden. En selftape er en liten videopresentasjon av deg selv, enten hvor du fremfører gitte replikker (lik en audition) eller kun forteller litt fritt. Dette brukes til å danne et inntrykk av hvordan du er på film. Men må en selftape tilpasses hver enkelt søknad, og tas samme dagen søknaden sendes, eller kan du faktisk lage en mer generell video som du kan bruke om og om igjen?

Her kommer det veldig an på hva oppdragsgiver etterspør. Denne oversikten kan hjelpe deg litt på veien:

Gjenbruk

I tilfeller hvor oppdragsgiver etterspør en generell presentasjon hvor du forteller litt om deg selv, hva du driver med, eventuell erfaring osv. I dette tilfellet kan du filme en nøytral video, i hverdagslige klær, helst innendørs (slik at det ikke synes hvilken årstid det er). Filmen kan gjenbrukes fram til din neste bursdag (om du oppgir alder).

Ikke gjenbruk

I enkelte tilfeller etterspør oppdragsgiver spesifikk scenario – det kan være replikker fra tilsendt manus, å fortelle om noe spesielt, gjøre noe spesielt osv. Her må du filme en ny video hvor du gjør det du blir bedt om.  Men ta vare på videoen! Den kan brukes igjen dersom du kommer over en annonse som etterspør det samme 🙂