Skal din venn på opptak?

Bli med du også!

Jeg har tidligere skrevet om hvor smart det er å bli med venner og kjente på audition. Men hva med å faktisk bli med på innspilling?

For ikke så lenge siden var min mann og sønn på webreklameinnspilling, hvor handlingen foregikk blant annet i en dagligvarebutikk. Jeg ble med egentlig for å hjelpe til rent praktisk – gutten er bare 2,5 år og det er ikke alltid lett å få ham til å ta regi. Når vi kom til butikk-scenen, trengte de plutselig en ekstra statist til å spille en kunde – og da var jeg den naturlige kandidaten 🙂

I et annet tilfelle, også ganske nylig, fikk min mann en smårolle i en TV-serie som kommer neste år. Han ønsket å ha meg med, da dette er noe ganske nytt for ham enda. Jeg spurte om det var behov for flere statister, og fikk til svar at det var det ikke. Så jeg ble med kun som støtte, og på sett satte jeg meg godt til rette med iPaden – på et sted jeg ikke forstyrret. Plutselig blir jeg spurt om jeg er med, jeg sier nei… Og får til svar at jeg kan være med, om jeg vil! Da var det rett i kostyme og bli med de andre statistene. Og det var faktisk en av de morsomste innspillingene jeg har vært med på 🙂

Om vi går litt lenger tilbake i tid, sånn ca 3 år, husker jeg en episode svært godt. Min venninne ble med meg på innspilling til Hotel Cæsar. De trengte ganske mange bargjester, og en ekstra statist var bare velkommen. Plutselig blir hun valgt ut til å ha replikk – hun skulle hilse på en av hovedrollene!

Så, slik kan det gå 🙂 Om du vet om noen som skal på opptak, spør pent om du kan bli med som følge. Det kan nemlig hende de bruker deg også!