Ja eller nei til veldedighet?

Ville du stilt opp i reklame for en veldedig organisasjon- et oppdrag som er tydelig underbetalt? Ikke bare for aktører, bare så det er klart – hele crewet jobber for mye lavere lønn enn ellers.

Forrige uke ble jeg tilbudt 500 kr i honorar for en full dag, for en veldedig organsisasjon. Beskjeden om at jeg fikk oppdraget, kom kvelden før så jeg hadde lite tid på meg til å vurdere det. Jeg gikk litt i tenkeboksen, men siden jeg hadde da trengt barnepass så måtte jeg takke nei etter litt betenkningstid. Ikke minst fordi det er ingen som kan på så kort varsel… Synd, for den aktuelle organisasjonen liker jeg godt.

Jeg kjørte en liten undersøkelse i en av gruppene mine på Facebook. Resultatet vises i bildet til høyre.

De aller fleste – 41% av de spurte ville stilt opp om dette gjaldt en organisasjon de støtter og liker. På en god andreplass, 35% svarer ja om dette ikke krevde barnevakt eller annen tilrettelegging. Småbarnsmødre, meg inkludert, er nok i denne kategorien 🙂 så hele 3 av 4 ville takket ja, gitt at dette var en godt likt organisasjon og at tilrettelegging ikke var nødvendig.