En fullstendig flopp!

En historie fra virkeligheten om hvor galt det kan gå...

Tenkte jeg skulle dele en historie fra tidligere i sommer. Historien er hentet fra min “gamle” blogg, “Passe synlig, passe anonym”, hvor også flere av de gamle innleggene er tilgjengelig – helt tilbake til 2012, når jeg først startet med blogging… Men nok om det 🙂 Dagens historie illustrerer et viktig poeng: Hvor avgjørende et sluttidspunkt faktisk kan være!

Det startet med at jeg ble ringt opp en mandag i juli av en hyggelig person, som lurte på om jeg kunne være statist tirsdag og onsdag fra ca 11.30. Jeg sa ja, selv om det innebar å måtte levere begge barna til besteforeldrene (barnehagen var sommerstengt) – men med såpass sent oppmøte var ikke dette noe big deal.

Vel, mandag kveld får jeg beskjed om at jeg ikke trengs tirsdag, kun onsdag. Det var helt greit for meg (men ikke for min kollega som måtte avbryte en etterlengtet fisketur, forgjeves). Tirsdag kveld, rundt klokken 20, kommer endelig info-mailen jeg hadde ventet på. Oppmøte var flyttet til kl 9, og location var langt uti ødemarka… Noe senere på kvelden ble jeg ringt opp ang transport – det skulle settes opp fellestransport kl 8.40 fra sentrum, ingen sjans å rekke det etter å ha levert barna tenkte jeg, men skulle gjøre mitt beste. Så slår det meg plutselig: oppmøtetid står der, men ikke sluttid?

OK, dette måtte jeg finne ut av. Mine foreldre kan sitte barnevakt på dagtid, til ca kl 17, og barna trenger jo å komme tidsnok hjem og legge seg. Så jeg svarte på meldingen og spurte om sluttidspunktet, da fikk jeg til svar kl 19-20… jeg fikk hakeslepp! Jeg sa ifra, de prøvde jo å få meg til å gå med på en såpass lang dag men jeg kunne absolutt ikke, på grunn av barna. Til slutt var det OK – jeg kunne bli så lenge jeg kunne, var bedre det enn å miste meg helt – de skulle tross alt bare ha 4 statister den dagen. Det var og såpass sent på kvelden at en annen kunne de ikke finne.

For å gjøre en lang historie kort, så endte det med at jeg ble hentet på Lambertseter, der hvor jeg leverte barna. Det var jo veldig hyggelig at de var så behjelpelige 🙂

Vel fremme på sett fikk vi raskt på kostymer, og ble satt til å vente. En time gikk. To. Tre. Fire. Fem… Ingenting skjedde. Så ble klokken 15.00, og maten kom endelig på bordet. Jeg begynte å mistenke at jeg sitter der forgjeves. Vi etterspurte informasjon (noe vi enda ikke hadde fått) og da viste det seg at de hadde flyttet scenen vår helt til slutt! Endret på hele planen… Beskjeder kom ikke fram, og vi fikk ingen info. Hva var vitsen med å ha oss der så tidlig da? De betaler oss per dag og ikke per time, og jeg personlig tror det er der utfordringen ligger. Og det verste av alt, opprinnelig skulle vi inn først. Forklaringen var det ustabile været, som skapte forsinkelser.

Jeg ble jo litt lei meg, for nå fikk jeg ikke være med. Litt over kl 16.00 var det bare å skifte tilbake, pakke sammen og dra. Slik tilbrakte jeg altså dagen – totalt meningsløst, men i godt selskap.

Klokken 19.45 gikk to andre i protest – nå hadde de fått nok. Den siste ble igjen, og var den eneste i scenen som begynte kl 21. Han var hjemme 22.30… En trøst for han var at han får nå dobbelt betalt – skulle bare mangle! Selv om jeg så pengene på konto først i oktober…

Dagens tips:

Sjekk alltid om infomailen inneholder sluttid – hvis ikke, spør, og eventuelt meld deg av før det er for sent 🙂