Hva er spillealder?

Mange lurer på hva som er forskjellen på spillealder og virkelig alder. De fleste tror at disse er nøyaktig det samme - er man 25, så er spillealderen 25. Eller?

Det at spillealder er lik virkelig alder, er kun en myte. De aller fleste av oss har litt å gå på, både den ene og den andre veien, hva spillealder angår.

La oss starte med en liten quiz:
1) Ta en god titt på bildet til høyre. Hvor gammel tror du personen er? 

2) Du har akkurat blitt kjent med tre nye personer en kveld på byen. Du sier at du spanderer en øl på de som gjetter din nøyaktige alder. Hvor mange øl ender du opp med å spandere på dine nye venner? 

Svar meg gjerne i kommentarfeltet, så svarer jeg deg på om du har rett. Abonnenter på mitt nyhetsbrev får svaret på epost – bare så det er sagt 😉

Men først, litt om hvorfor jeg snakker så mye om dette med spillealder. Det handler nemlig ikke om hvor gammel du er, men om hvor gammel du ser ut til å være. Altså, hvor gammel du kan spille at du er.

Å lyve litt på alderen når du søker oppdrag, er helt ok! Så lenge det er innenfor rimelige grenser – altså, om du er 40 så kan du ikke søke på en rolle hvor karakteren er 20 år, uansett hvor ung du er til sinns og hvor godt du holder deg fysisk frisk 🙂 Men, +/- noen få år går helt fint. Dette vet jeg nemlig av erfaring. Jeg er 31, og får fortsatt jobber i kategorien 20-30. Min spillealder er satt til 24-35, da jeg heller ser litt yngre ut enn eldre. Det betyr at jeg fint kan spille en på 25, selv om jeg i virkeligheten er 31. Men, jeg har også fått jobber hvor alderen var satt til 35. Det viktigste du må passe på her, er å ikke oppgi din virkelige alder i søknaden – mange castere har nemlig gått i fella nevnt ovenfor, og tror at spillealder er lik virkelig alder.

Ønsker du å finne din spillealder?

Jeg har laget et hefte i PDF-format som viser deg hvordan du enkelt kan finne din spillealder. For å laste ned heftet, trykk på knappen: