Du er viktig!

Se for deg en filmscene som utspiller seg i denne restauranten. To personer i hovedrollen, som har en diskusjon. Men, hvordan ser restauranten ut?

Om du synes den ser unaturlig stengt ut – da ser du poenget. For hvorfor skal to rollekarakterer ha en dialog i en stengt restaurant? Med mindre de har brutt seg inn, eller er ansatte rett etter stengetid, så er ikke det troverdig at denne restauranten skal være tom. Mest sannsynlig ville det sittet mennesker rundt omkring:

Din rolle er å være en av gjestene, være med på å fylle opp restauranten, og gi filmen liv. Så viktig er du for filmproduksjonen! Det gjelder ikke bare restauranter, men også gater, busser, kontorer… Og vet du hva – hvis alle statister gikk ut i streik, ville det meste stoppe opp i filmverden. Så ikke undervurder deg selv og din rolle!