Årets travleste måned?

Definitivt ikke juli!

Du merker det sikkert like godt som jeg gjør. Freden har senket seg. Den feriestemningen vi føler på kun to ganger i året – ved juletider, og om sommeren, er endelig her. Oppdragsmengden minker, og etter en relativt hektisk juni-måned er det godt å få slappet av.

Men hvilke av årets måneder er egentlig de travleste?

Jeg har gjort en litt uhøytidelig vurdering av min egen oppdragsmengde opp igjennom tidene. Konklusjonen er at denne mengden varierer, men spesielt en måned utmerker seg som årets mest travle for min del, klarer du å gjette hvilken…?

August!

August-2017 for min del har inneholdt mange varierte oppdrag, opptil flere per uke. Heller ikke mann og barn fikk fri, disse har måttet være med omtrent på halvparten. Ved en anledning gikk mannen min i tenkeboksen: Skulle han ta seg fri fra jobben eller ikke, den ene dagen? Til slutt bestemte han seg for å være med, og har ikke angret!

På en god andreplass finner jeg juni, som i år har vært meget travel, faktisk slo den fjorårets august med en 50 % større inntekt. Ja, hele 50%! I tillegg opplevde jeg å få hele 3 oppdrag på en og samme dag. Er det en statistikk i dette, eller er det helt tilfeldig? Blir august en enda travlere måned enn juni igjen?


På en god tredjeplass finner jeg oktober. I alle år jeg har jobbet profesjonelt, har aldri oktober vært uten jobb. Mange større og mindre oppdrag finner sted i oktober, men også september og november følger tett på – så her er det ingen grunn til å grue seg til høsten!

Når passer det da med en ferie?

På en klar sisteplass, som du sikkert allerede har gjettet, kommer juli. I fjor hadde jeg 3 oppdrag i juli måned, i år ingen… Hvordan kan dette forklares? Jo, fjoråret utmerket seg med særlig mange utenlandske produksjoner. Disse tar sjeldent ferie, og mange holder på ut i sommermånedene, og til og med helger. Og det var nettopp disse som gav meg 3 hele arbeidsdager i lavsesongen. Så du kan ta ferie i juli med god samvittighet, kos deg med barna, reis om du vil – du går garantert ikke glipp av noe! Og husk å pause medlemskapet på eventuelle betalingstjenester (den tabben å glemme dette har jeg gjort, og er nå i dialog med kundeservice i det ene tilfellet for å slippe å betale for juli). Men, er du hjemme i juli kan du godt sjekke for nye utlysninger av og til. Glem ikke å ta turen innom statistoppdrag.no for å se etter nye innlegg.

Hva med vårsemesteret?

Dette er særlig høysesong for eksamensfilmer og studentproduksjoner – og allerede i januar kan du finne utlysninger for de som er tidligst ute. Så for deg som ønsker mer erfaring som skuespiller i litt større roller, eller som trives med å gjøre dette som hobby, er det en perfekt anledning å stille opp for studenter. Her har du mange muligheter!

Kort oppsummert, er det oppdrag å få av forskjellig karakter gjennom hele året, med unntak av juli. Enten du jobber profesjonelt, er semi-proff eller nybegynner, finner du alltid noe som passer deg. Og husk, vær spesielt på vakt i juni (innspurt) og august (kickstart). Lykke til, og god sommer 🙂