Rollespill gjør mester

En liten historie om øvelse, innlevelse og visualisering - og hvordan du bruker det bevisst for å tiltrekke det du vil ha.


Jeg skal nå fortelle deg en historie fra virkeligheten. Den begynner akkurat slik som så mange andre…

Det var en gang, den gangen jeg gikk arbeidsledig, på dagpenger fra NAV. Og som vi alle vet, blir du etter hvert presset og oppfordret til aktivitet – det kan være egne tiltak, jobbsøk og kurs. Og det var nettopp det som skjedde meg – etter vel et halvt år utenfor arbeidslivet ble jeg, på automatikk, søkt inn på jobbklubb.
Høyst motvillig, og demotivert dro jeg. Jeg hadde jo en plan! Jeg ville bygge egen business, som dessverre viste seg å ta lengre tid enn planlagt. Men ja, slike kurs kommer det ikke noe dumt ut av… Så jeg konkluderte med at det var uansett noe nyttig jeg kom til å lære der.
Og jeg ble positivt overrasket! Jeg møtte så mange hygqelige mennesker, og lærte mye, ikke bare om hvordan søke jobb men også andre ting slik som tanker, kommunikasjon og kroppsspråk.

Og vi gjorde mange øvelser og rollespill.

Vi øvde på alt fra den første telefonsamtalen, til intervjuet – og tok utgangspunkt i reelle, utlyste stillinger som vi ønsket å søke på. Vi levde oss inn i situasjonen. Byttet på rollene. Og virkelig kjente på situasjonene vi spilte ut. Vi fikk følelsen av å være i den gitte situasjonen, og til slutt ble vi sittende igjen i en følelse av å ha fått jobben. Ihvertfall ble jeg det.
På et tidspunkt begynte jeg nesten å planlegge hvordan jeg avslutter pågående prosjekter, og forbereder meg til å starte i ny jobb. For det er klart at for å få fulltidsjobb, måtte jeg da gi opp mye av det som opptok min tid, og det jeg var glad i å gjøre. Men jeg følte at det var det eneste rette i en situasjon preget av økonomisk ustabilitet, gjeld og tunge bekymringer.
Og det endte opp med at jeg stilte godt forberedt til alle intervjuer – og fikk akkurat den stillingen jeg hadde som utgangspunkt da jeg øvde i rollespillene!

Har du et mål, lat som om du allerede har nådd det!
  • Visualiser at du har rollen, jobben osv
  • Øv på replikker, intervju, viktige samtaler osv
  • Gå igjennom hele prosessen og gjør det mest mulig realistisk
  • Virkelig kjenn på følelsen av å ha nådd målet, og gi rom for det du nå har fått inn i livet ditt 🙂