Hvordan påvirker Korona-krisen deg?

NRK Innafor vil ha din video!

Jeg har fått forespørsel om å finne enda flere som ønsker å være med på en nasjonal dugnad i form av en liten online statistjobb.

Riktignok uten honorar, men absolutt av verdi for samfunnet rundt oss, som dessverre har havnet i en usedvanlig merkelig situasjon. Du er med på å bidra til en dugnad for å dokumentere det som skjer og som vi ikke vet utgangen av.  Det har kommet inn noen bidrag men det er ønskelig med langt flere.

Det er noen generelle råd for hvordan filme og dokumentere situasjonen din og det som skjer rundt deg der du er. Her er programleder Gisle sin fine forklaring på hvordan det kan være lurt å filme: 

https://youtu.be/jYqWWojQN3o 

-Film gjerne litt rundt deg først for å vise litt hvilke omgivelser du er i, om det så bare er en leilighet, der du går en tur i skogen eller en bygate. At det er preget av å være håndholdt og litt skeivt gjør ikke noe, det kan bare gjøre det mer levende. Vi liker litt surr som vi kaller det i Innafor. 

-Begynn gjerne også med å si hvilken dag det er. 

-Mange av dere er gode på å fortelle hva dere tenker om situasjonen og usikkerheten, enten dere er svært bekymret eller ikke, og gode til å reflektere over store og små ting. Fortsett med det.  

-Hvis det er mulig å filme noe av det dere nå fyller dagene med og ikke bare fortelle om det, så er det topp. 

-Alt som viser at ting er annerledes enn før, er fint.  

-Og får du ny informasjon som gjør at du endrer mening eller tenker annerledes om ting, så vil vi gjerne høre om det. 

Og topp om dere kan bidra til å rekruttere flere til denne dugnaden. Vi vil se hva som skjer med folk rundt i Norge nå og høre hva de tenker. 

Opplastingen av videoene kan gjøres via denne nettsiden:  Hvordan påvirker Korona-krisen deg