Om meg

Heisann! Så hyggelig at du ønsker å bli kjent med meg.

Jeg heter Julianna Weber. Jeg jobber som profesjonell statist og smårolleaktør, magasinjournalist, healer, helhetsterapeut og helsecoach. I tillegg har jeg studert økonomi, markedsføring og webdesign. Jeg tror på at statisteri er et yrke du kan leve av. Derfor hjelper jeg ferske statister til å lykkes i bransjen, få flere, større roller og høyere honorarer.

Min historie innen film og TV startet for mange, mange år siden. Jeg begynte nemlig i 1999 – etter at min far skaffet billetter til NRK-programmet Kokkekamp. Jeg ble så fascinert av dette at jeg ønsket å være med på mer. Jeg var mer eller mindre fast publikum i Åpent Hus (2000) og flere andre programmer, og etterhvert stilte jeg gratis opp som statist i musikkvideo for unge artister. Etter hvert ble jeg kjent med mange mennesker, både på sett og utenfor. En dame jeg møtte i 2010, var profesjonell statist som levde av smårolleoppdrag. Dette var håpet jeg ventet på – jeg ønsket å bli det hun var. I ettertid ble jeg det, og møtte igjen mange mennesker som hadde samme mål som meg. I 2011 ble jeg månedens statist på Statistarkivet.

Mange spørsmål jeg stadig får fra nye statister, handler om hvordan man får roller, hvor mye man kan regne med å få betalt per oppdrag og om dette er et yrke man kan leve av. Svaret er at det finnes flere inngangsporter, flere måter å få roller på, og flere honorarsatser. Er du riktig heldig kan du få opp til flere tusen kroner på en dags jobb. Og du kan leve av det – om du virkelig vil, og går all in. Dette vet jeg er mulig, av egen erfaring. Andre spørsmål jeg ofte får, handler om hvordan gjøre en god audition og selftape. Flere opplever å bli nervøse og engstelige – dette er det ingen grunn til, audition skal være gøy! For å svare på alle spørsmålene og gi deg en suksessoppskrift på hvordan du lykkes, har jeg skrevet en komplett e-bok til deg: Den Ultimate CastingGuiden 🙂 Denne får du gratis!